tiistai 18. syyskuuta 2012

Menkää puhumaan ja tekemään tuttavuutta!

Lähetetty  Aamulehteen 25.7.2011, ei julkaistu
 
Aamulehdessä 23.7. julkaistu Markus Määttäsen artikkeli seksin ja tyttöystävän puutteesta joukkomurhan aiheuttavana tekijänä on herättänyt kiivasta keskustelua netissä – eikä syyttä. Määttäsen mukaan: ”Ratkaisevin puute, joka kullakin kolmella joukkomurhaajalla lyhyessään elämässään on ollut, on naisen puute. Yksikin todellinen tyttöystävä olisi ihan vain olemalla voinut estää Auvisen, Saaren tai nyt Breivikin teot. Nuorilla miehillä olisi silloin ollut yksinkertaisesti parempaa tekemistä kuin murhafantasioiden toteuttaminen.”
 
Ihmetyttää, miten Määttänen onnistuu laittamaan miesten julmat teot pelkästään naisten syyksi. Kenelläkään edellä mainituista surmaajista ei kerrota olevan suhteita myöskään tarhassa löydettyihin ystäviin, lapsuusajan futisjunnuihin, entisiin inttikavereihin tai opiskelijatovereihin, joiden kanssa tuli vietettyä iloisia ja kosteita iltoja. Miksi nämä miespuoliset henkilöt puuttuvat heidän elämästään, ovatko he kenties olleetkin urheilujoukkueen ylimielisiä kingejä, koulun pihalla tönijöitä, armeijassa simputtajia, opinnoissa paremmin eteneviä besserwissereitä? Surmaajien elämänkerrasta ei löydy myöskään mainintaa elämäniloisista sisaruksista, serkuista, mummoista, vaareista, tädistä, sedistä, naapureista tai ymmärtävästä opettajasta. Missä he kaikki olivat monien vuosien ajan?
 
Määttänen esittää vetoomuksen kaikille nuorille naisille: ”Menkää puhumaan ja tekemään tuttavuutta ujojen, syrjään vetäytyvien hiljaisten nuorten miesten kanssa.” Valitettavasti nuorten naisten antama apu tulee yksinäisen lapsuuden kokeneille miehille usein liian myöhään, ja saattaa johtaa riippuvuuteen, pahimmassa tapauksessa jopa väkivaltaan naista kohtaan. Siksi Määttäsen vetoomuksen tulisi kuulua: "Menkää puhumaan ja tekemään tuttavuutta ujojen, syrjään vetäytyvien poikien kanssa", ja se olisi osoitettava paitsi nuorille naisille myös lapsille, vanhemmille, nuorille miehille,  sukulaisille, naapureille, tuttaville, koulun henkilökunnalle ja muille.   Yhteinen välittäminen on jokaisen asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti