lauantai 8. syyskuuta 2012

Hei!
Olen Marja Tähtinen, ja olin vuonna 2012 Tampereen Vihreiden kunnallisvaaliehdokas koillis-Tampereelta. Olin ensi kertaa ehdolla Tampereen kaupunginvaltuustoon, ja sain .77 ääntä. Tällä hetkellä toimin Tampereen kaupungin tarkastuslautakunnan jäsenenä, Tampereen seudun vihreiden naisten rahastonhoitajana, Pirkamaan vihreiden hallituksen jäsenenä, Vehmaisten omakotiyhdistyksen sihteerinä ja tiedottajana sekä vihreiden naisten edustajana Nytkiksessä (Naisjärjestöt Yhteistyössä)

Olen näille sivulle koonnut tietoja itsestäni ja siitä, mitä ajattelen asioista, miksi lähdin mukaan politiikkaan ja miksi juuri Vihreisiin.


Toivon, että löydät näiltä sivuilta etsimäsi tiedot. Toivon myös, että laitat minulle palautetta ja ideoita kaupungin kehittämiseen, kerrot hyvistä asioista ja tuot esille epäkohtia, joihin ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota.

Miten sinun mielestäsi Tamperetta pitäisi kehittää?

 - Marja - 

 

Sähköposti: marjaltahtinen@gmail.com   

Puhelin: 040-567 3431


Henkilötiedot

 • Naimisissa, kahden nuoren äiti
 • Muut elämän roolit: 89-vuotiaan teräsmummon tytär, sisar, kummitäti, serkku, ystävä, vanhusten ulkoiluttaja, työkaveri, joskus alainen, joskus pomo, välillä työtön, opiskelija, mentor, kuorolainen, viherpeukalo, koiranomistaja,... ym.
 • Asuinpaikkana omakotitalo Holvastin ja Vehmaisten rajamailla

Koulutus

 • Filosofian tohtori (biokemia), Tampereen yliopisto
 • Kauppateknikko (taloushallinto ja rahoitus), Markkinointi Instituutti
 • Master of Business and Administration (MBA), Svenska Handelshögskolan HANKEN

Työkokemusta lähes 30 vuotta mm.

 • Osa-aikaisena tutkijana Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksessa (ETLA)
 • Asiantuntijana Tekesissä (Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus) - bioteknologiayritysten ja tutkimuslaitosten innovaatiohankkeiden rahoitusasiat
 • Eri tehtäviä nimikkeillä vanhempi tutkija, tutkimuspäällikkö, hallintojohtaja, vt. toimitusjohtaja bioteknologia-alan pk-yrityksissä
 • Tutkijana ja assistenttina Tampereen yliopistossa
 • Matematiikan, kemian ja fysiikan opettajan sijaisuuksia
 • Kemistin ja laboratoriohoitajan sijaisuuksia sairaaloissa ja tutkimuslaitoksissa
 • Hoitoapulaisena psykiatrisessa sairaalassa

Miksi politiikkaan?


Olen aina ollut kiinnostunut ihmisistä ja heidän elämäntarinoistaan, uusista asioista ja siitä miten maailma toimii. Siksi olen ollut mukana asukasyhdistyksessä, koulun vanhempainyhdistyksissä, Mummon Kammarin toiminnassa ja erilaisissa junioriurheilijoiden vanhemmille tarkoitetuissa talkoo- tai luottamustehtävissä. Ja siksi olen hankkinut itselleni kaupallista koulutusta luonnontieteellisen lisäksi.

Mutta mitä enemmän elämänkokemusta kertyy, sitä selvemmin huomaan asioita, joille täytyisi tehdä jotakin. Pätkätyöt, työttömyyden hoito, vanhusten asiat, kouluverkon uudistus, nuorten tulevaisuus, yrittäjyys sekä luonnon ja humaanien arvojen säilyttäminen tässä kovan rahan maailmassa ovat minulle tärkeitä asioita, joihin haluan kuntapolitiikassa vaikuttaa. Paikallisesti olen kiinnostunut erityisesti koillis- ja itä-Tampereen asioista, mm. Kaukajärven rantojen ja Kaukaniemen kartanopuiston säilyttämisestä sekä Koilliskeskuksen kehittämisestä (lue lisää blogeista).

Uskon, että Tampereella tarvitaan kaltaistani tervejärkistä ja oikeudenmukaista henkilöä, joka ei tee päätöksiä "musta tuntuu"-periaattella vaan ottaa selvää asioista. Lisäksi uskon, että uudet toimijat, joilla ei ole poliittisia historiarasitteita tai kytköksiä mihinkään suuntaan, tuovat kuntapolitiikkaan uusia tuulia ja muutoksia, joilla kaupungin toimintaa voidaan edelleen kehittää. 


Mottoni on: ARKIASIOIHIN JÄRKIRATKAISUJA!

Miksi Vihreisiin?


Olen jo vuosia ollut Vihreiden kannattaja, mutta vasta vuodesta 2012 aktiivisesti mukana vaikuttamassa. Minulle tärkeitä Vihreiden arvoja ovat sosiaalinen vastuu kanssaihmisistä, välittäminen, avoimuus, suvaitsevaisuus, luonnon kunnioittaminen ja jatkuvan kuluttamisen vähentäminen. Valtion sekä kuntien tulee tehdä kestäviä ratkaisuja eikä etsiä lyhyen tähtäimen taloudellista hyötyä.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti