sunnuntai 30. elokuuta 2015

Alaikäisten ryhmäkoti on humaani ratkaisu

Tampereen vihreät halusi ottaa kantaa Tampereelle perustettavan, alaikäisille turvapaikanhakijoille tarkoitetun ryhmäkodin puolesta. Kirjoitin alla olevan tekstin, joka julkaistiin Aamulehden mielipideosastolla 30.8.2015, allekirjoittajina puheenjohtajat Juuso Kiiskinen ja Hannele Piitulainen. Tampereen vihreät on - tässäkin - oikealla asialla!"Tampereen kaupunki on päättänyt perustaa ryhmäkodin alaikäisille turvapaikanhakijoille, ja tätä päätöstä ovat kritisoineet mm. Tampereen perussuomalaiset. Tampereen vihreät puolestaan haluaa kiittää kaupunkia tästä humaanista ratkaisusta, joka lisää Tampereen imagoa avarakatseisena, monikulttuurisena ja inhimilliseen hätään oikeudenmukaisesti suhtautuvana kaupunkina!

Päätös antaa tulevaisuuden toivoa sodan jaloista paenneille lapsille ja nuorille. Se on myös kaupungin oman talouden kannalta edullinen ratkaisu, sillä uusi ryhmäkoti työllistää kahdeksan henkilöä ja valtio korvaa täysmääräisesti ryhmäkodista aiheutuvat kustannukset.  Täten huoli siitä, että turvapaikanhakijat tuovat lisäkustannuksia kaupungille, on aiheeton.  Myös monet muut vastaanottokeskuksiin liittyvät ennakkoluulot ovat turhia: niiden perustaminen ei lisää rikollisuutta alueella, turvapaikanhakijat eivät saa enemmän tukia kuin suomalaiset, turvapaikanhakijat eivät lomaile Suomessa vaan he ovat velvollisia opiskelemaan suomen kieltä ja kulttuuria tai työskentelemään, eikä turvapaikkaa myönnetä  köyhyyssyistä (yle.fi 26.8.2015).

Tampere on kehittyvä yliopistokaupunki, johon nuoret saapuvat opiskelemaan ja etsimään omaa tietään eri puolilta Suomea.  Miksi emme antaisi siihen mahdollisuutta myös huonommista lähtökohdista tuleville? Mielestämme uusi ryhmäkoti on tervetullut Tampereelle, ja toivomme näiden lasten ja nuorten kotiutuvan Suomeen."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti