lauantai 6. joulukuuta 2014

Valtiolta vuoden palkka "omille" työttömille!

Teksti lähetetty Aamulehteen 6.12.Aamulehti uutisoi 4.12., että valtio myöntää vuoden palkkarahat työ- ja elinkeinoministeriöstä ja ely-keskuksista irtisanottavien uusille työnantajille, mikäli nämä sitoutuvat palkkaamaan henkilön vähintään toiseksi vuodeksi omalla rahallaan. Sinänsä kaunis ajatus, joka sopisi jonkun yrityksen yhteiskuntavastuu-strategiaan, mutta ei mitenkään työ- ja elinkeinoministeriöön, jonka tehtävänä on vastata koko valtakunnan työmarkkinoiden toiminnasta ja työllistymiskyvystä, ei vain omien työntekijöidensä pärjäämisestä.

Tarjous koskee mm. suunnittelu- ja hallintohenkilöstöä, rahoitusasiantuntijoita sekä taloushallinnon osaajia, joita on ennestään työttömänä tuhansia. Antamalla tällaisen palkkauskannustimen omien työntekijöidensä eduksi, ministeriö nostaa itse irtisanomansa väen muita työttömiä huomattavasti parempaan asemaan. Kuka pystyy kilpailemaan samasta työpaikasta henkilön kanssa, jonka puolesta maksetaan vuoden palkka? Ei kukaan.

Tämä valtion bonuspalkka on epäoikeudenmukainen ja se asettaa eri tahoilta irtisanotut työttömät eriarvoiseen asemaan. Siksi se tulee viipymättä peruuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti